MEH FOLLOW ME!

Wednesday, January 12, 2011

CUTI SEMESTER BARU!!!~

baru-baru ini desas desus kununya kementerian nak selarasakn semua cuti IPTA/IPTS/x kiralah yg related ngn education...xd desas ngn desusnya..dengan hengus-hengus da confirm ok!da fixed cuti 4 bulan .yey!!~seronok kan?sebelum ne 1 bulan lebih jek duk uma ( 2 bulan la !!~oh ya??sedapkan hati jek) :P gov selaraskan cuti ne sebab nak buat petukaran pelajar .ngn lua negara.kunun2 senang nak ikut musim ober the sea. dan lain2.x pelu tau .kita hanya cuti sahaja!hohohoho.

Tapi!Tapi!objection!!!~benci benci benci dan benci.kenapa?everything akan jadi lambat dan lagilaaaa lambat...Skg umo da 23 tahun, baru sem ke 4 dan ada lagi 2 sem perlu setelkan.dalam plan, yana akan grad pada 2012 but da cuti lama cm ne..anjakla lagiiiiiiiiii date grad..uwaa..tue gue x kesa sgtla..!~sebb praktikal untuk sem last huh!tapi kena kesah gak.uwaaaaa..Im ready 24th that time.guaaaa kesala der!

Ada lagi benda yg aku kesa ..sob sob sob...confirm2 da lepas stady nak pikir pasal keje lak...keje skrg bukan macam masuk wayang.bayar n terus masuk.uwa..beribu2 lagi student yg cm aku ne berebut keje tau!honestly,aku x pernah ada experience keje2 cm ne.keje part time pon x!korang yg dh ada keje,seronok,tinggal kumpul dwet jek.aku?hurm.........lama tol !how?hehe

Alasan yg ne mesti ramai botak pala pikir.ekekeke..maapla sape2 yg dah rancang kawen bulan 11 (biasanya cuti kan..?) terpksala tunda.tue xpe lagi.at least ada gak dalam plan.yana?hurm.lagila lambat nak rasa pang ko pang gi bing gi bing.hehe..kenala kerja dlu.bagi stabil dulu ekonomi baru bole memiangkan diri..hohohoho..aishhh ..time cm ne laaaaaa ..gov nak buat ..lambat tau nak kawen..lambat tau!hehehe....'' oh mama saya mau kawen'' huahuahua


arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!lmbt kawen..ekekekkekekekk

berpura-pura senyum ...ekekekek...ne pic lama.sebab if you want to look young forever,please see the old pic by own.ekekekekkkke :P





4 comments:

Insan said...

hahaha..selamat tahun baru ye..ehm...lama x komen page kamu ...apa khabar??wah4x..foto pengantin..=D..tentang pertambahan cuti semester di ipta..sy pun x setuju dengan keputusan kerajaan ni tapi apa yg kamu boleh rancang..gunakan untuk cari part time sementara ya!!!..gunakan sehabis baik peluang utntuk tambah pengalaman sebelum melangkah ke bidang kerjaya spt bro..sekarang majikan pentingkan calon yang telah berpengalaman utk menjadi staf..pasal sem baru ni..selamat maju jaya!!

LIYANA ONLEY said...

keje part time????
bersyukur sgt laaaaa kalau mak ayh yana bagi tau..huhuhuhu....
ala..25 tahun baru rasa nak keje..
perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....................

Insan said...

hahahahaha..maksud saya...sementara gap 4 bulan cuti semster yg akan datang ni..better keje part time..boleh tambah duit poket kamu.then boleh belanja bro kalau bro turun segamat..huhu

LIYANA ONLEY said...

ye ler
kan da kata kalau la mak ayh bagi..
sbb diaorang x allow anak die yg comel ne ahaks.kua bekerja.huhuhuhu
belanja??hahhaha.bole2..bro bayar ok.xd hal kan =)