MEH FOLLOW ME!

Tuesday, July 12, 2011

~SEJUTA IMPIAN ~

Kalau korang pernah tengok kat tv3 tentang ''sejuta impian'' rakyat Malaysia...sama jela dengan aku ..tapi aku xdla berjuta2 impian..kang x tercapai lak semua..Cume dalam tv tue korang kena berdiri tegak,n present apa impian korang,citer budget kat judge n judges rasa yakin.diaorang akn terus bagi maximum budget..impian aku xle dapat semudah macam tue..ianya tertakluk masa depan aku..=P

Actually,ada minah yang pemalas ne banyak impian.cume x nak citer lebih jek.yela,seorang perempuan malas hangat-hangat tahi ayam jek..poyo kan.HAHA..x baik tau..perempuan tue pon ada gak benda nak capai.Akula tue.Hehe..Umur aku makin setahun makin naik...bukan makin muda bole terkinja-kinja mcam budak darjah 6 =_= .Masa tue poyo berlagak senior..darjah UPSR je kot.hehe

Kalau orang tanya aku bila nak kawen depan mak ayah..aku mampu tersenyum atau say''eheh'' sambil2 mata meleret kat muka mak ayah....terus ayah shoot'' balas jasa mak ayah pon belom lagi'' .Terkesima disitu.Memang betol kata ayah..Aku degree pon belom settle...apa lagi suap mak ayah dengan duit sendiri...

Mak ayah aku nak jejak ke 60 tahun..Pangkat Haji belom capai lagi.Dekat situ la aku da pasang niat nak anta diaorang ke suci kota mekah.x sabar nak keje rasanya..dalam hati aku selagi diaorang x jejak ke sana,aku rasa x senang..walaupon x banyak aku nak tolong tapi at least aku ada jugak toup kewangan diaorang.Cube kira da bape banyak duit yang diaorang labur untuk kita since kita melalak as baby sampai laaaa melalakkkk selagi hidup sampai sekarang.

satu lag,.aku nak diaorang merasa sebuah umah yang lapang ala-ala banglo tidakla bertingkat-tingkat macam Orang Kaya Batu Pahat!Hehe =P .Mesti korang jugak ada perasaan kalau korang drive keta lalu pulak uma -orang2 kaya yang umanya berbanglo - banglo ,luas pemandangan atau pernah masuk uma diaorang sebab nak mandi swimming pool..msti ada kan terdetik nak beli uma cm tue .Me too.

aku tahu  dua impian aku kalau aku dok tercengang ,dok nganga gigit jari xkan berhasil kalau xd usaha.Aku memang menunggu saat abes dgree n sedia mengerah tenaga yang banyak lemak .hehe.untuk bekerja.Mak Ayah,angah akan cuba n pastikan mak dengan ayah pegi ke Makkah walaupon harinya tidak pasti lagi..doakanla kejayaan saya..InsyALLAH :)

dua orang puan muda dan encik muda
adalah mak ayah saya tercinta :)


bersama dengan cucu kesayangan Tok Mi 
yang kunun2 tue comela tueeeee


pic was taken when my whole fam except my sis heading off to Bandung
first time bergambar kat landasan memang teruja n jakun juga
INSYALLAH...next sent for u both to MACCA :) 

MOM AND DAD,WE LOVE U !

2 comments:

Aien Trading said...

Ghaaaa bole2...ms ko ngah blaja ni blaja2 la cari 1 perniagaan yg ko le wat tnpa mengganggu ko nyer blaja..sb ms blaja la network tgh meletopp..Plg kurang after hbis blaja u still got smthing to show to ur parent...xmembuang masa dan xjemu nk wat sesuatu yg baru(y elok je yew ghaaa)..masa mude kne digunakan dengan sebaik2nya..nti dh tue udah senang insyallah..lg 1 must have a Great Faith To Allah SWT...Doa & Bertawakal Yaaaa...
Salam syang dari
Aien Lemonade(FB)
^___^

LIYANA ONLEY said...

huhu
aku ne banyak kena buat
lot thing has to think and do
xpe..lepas abes dgree
insyALLAH..duit simpan untuk parent
bt..tq ain :)